Empowerment of women – kiállításom a Jókai Anna Szalonban

A karácsonyi vásárok (WAMP) után az év elejét a pihenésnek szenteltem, persze csak a megjelenéseket, design vásári szerepléseket illetően, mert úgy döntöttem, az idei év főleg a festésről, az új festményekről fog szólni. Főleg mivel már most tudom, hogy ősszel egy nagy önálló kiállításom lesz, és arra már most el kell kezdeni készülni. Ami vicces dolog, mert eltervezem, hogy milyen képeket fogok vinni majd ősszel, aztán szépen megveszi valaki, amit éppen festettem, s akkor jön az „újratervezés”. Na jó, ez nem panasz volt. Most képzelj ide egy mosolyt.

Nos azért nagyon jólesett a meghívás egy kisebb, egy estés kiállításra március 8-án. A nőnapot ünnepeltük a Jókai Anna Szalonban, az EMPOWERMENT OF WOMEN  című esten, csodálatos muzsikákkal női szerzőktől Ishimoto Hiroko és Aline Schmidt Zawadowsky – zongora – valamint Völner Eszter – ének – tolmácsolásában, érdekes előadásokkal, performanszokkal.

Ma már tudja a világ, hogy a nők tevékeny részvétele nélkül nem következhet be gazdasági növekedés, politikai stabilitás és pozitív szociológiai változások a világban.

Ennek ellenére a föld egészét tekintve a nők helyzete rendkívül szomorú. Nyilván Európában azért más a helyzet, itt másfajta problémákkal kell szembenézned, de ha belegondolsz, hogy hányféle szerepnek kell ma nőként megfelelned… gondolom nem kell magyaráznom neked.

Úgy érzem nőként és festőművészként én a képeimen keresztül egy mélyebb, emocionális szinten tudok kapcsolatot teremteni a nézővel. Szeretném ha képeim a mindennapokban, miközben megküzdünk a napi problémákkal, legalább egy-egy pillanatra egy kis nyugalom szigetévé változtatná a világot neked, ahol lelki töltést kapsz, feltöltődsz pozitív energiákkal.

Mindenesetre az este vendégeitől kapott visszajelzések engem feltöltöttek energiával.

Azért lesznek idén tavasszal és nyáron is vásárok, ahol találkozhatunk, az első május 12-én, a B32 Galériában, a Tavaszi Premium Art Fair, aminek különösen örülök, mert a saját kerületemben lesz, hazai pályán mutatkozhatok be. A többi még nem fix, de majd mindenről küldök infot, amikor aktuális lesz.

A fotón Erikával SEra DSGN Jewelry and Orchideamania mosolygunk, aki segített megtervezni a kiállításomat erre az estére és ezt a csodás nyakláncot készítette nekem az alkalomra.

A fenti képeim már elkeltek, de számozott nyomatokat találsz a webshopban róluk.

Végre erre az alkalomra elkészítettem a saját kiállítási vendégkönyvemet is.

Álmatlanság című képem

Kékszakáll és Kék virágos csendélet című képeim

Csend és Ölelés című képeim

Balról: Fodor Klaudia – az este moderátora, Kelemen Ágnes, Ishimoto Hiroko –  zongoraművésznő, Mechthild von Knobelsdorff, Aline Schmidt Zawadowsky – zongoraművésznő

Ishimoto Hiroko és Völner Eszter

A következő vásárig vagy kiállításig viszont nézelődj a nyomataim, noteszeim vagy eredeti festményeim között itt a weblapon!

Ajándék verseskönyv

Verseskönyvemben 14 festményem szerepel, a képeimmel együtt lélegző 14 verset Jeney Dániel álmodta meg.

Fogadd szeretettel!

Kérlek add meg az email címedet, hogy értesíthesselek kiállításaimról vagy a vásárokról, ahol találkozhatunk, és rögtön küldöm a linket, ahol letöltheted a pdf-et.

Személyes adataidat titkosan kezelem, nem adom át senkinek, nem fogsz tőlem kéretlen leveleket kapni, azokat én sem szeretem.