Kiállításom a Játékszínben

Nagyon kedves esténk volt tegnap a Játékszínben, Bank Tamás, a Játékszín igazgatója azzal fogadott, hogy már ezer ember látta a képeimet az előző 1-2 napban! Csonka András fantasztikusan adta elő Dani fiamnak a képeimhez írt verseit. Sipos Orsolya Borska pedig szívhez szóló megnyitó beszédet mondott. Gondolatait megosztom veletek is:

Balról: Lőkös Ildikó, dramaturg, Bank Tamás, a Játékszín igazgatója, Kelemen Ágnes, Sipos Orsolya Borska, Csonka András.

Világom, világa…

Halkan, finoman suhan egy szellő a képeken át, és megkocogtatja szívünk minden zegzugát.

Világ, amiben életre kelnek a színek, csodás világ, amiben helyet kapnak a valódi értékek.

Létezik benne a Tűz, ami a rózsák köréből lágyan emeli ki a ragyogó szép szentséget. Van benne víz, ami elmossa a bennünk élő kétséget. Él benne a megtartó Föld, amiből az új magok életre kelnek, és az a Föld is, ami hordozza az ősi bölcsességet. Teljes az összhang a természet adta lehetőségekkel, állati erőkkel átitatottan virágba borulnak a képek, ha nem is mind láthatóan, de élően jelen van.

Bármerre is nézzünk minden színben, jelenetben mélységekre lelhetünk.

Van egy teljes várkastély, uralkodója a Kékszakállú herceg, ki a leány szabadságmadarának kulcsait hordozza. Van kék virágos emlékezet, ami elrejti magában a nyári eget. Van rózsaszínből vörös szívvirágos, pihentető, néma, de mégis sokatmondó, és belül picit huncut kékpillangós Csend. Világok világa összeérhet érzésekben, képekben, melyekben ott lakozik minden. A szeretet, a szeretet ébredése, a szeretet, szeretett elvesztése, az élet minden féltése, gyönyöre, és mélysége. Nem sírok senkiért csak érted megmutatja a szíven ejtett sebeket, de a rózsák finom púderes illata, és érzése gyógyír a könnycseppekre.

A képek hordozzák a leányságot, a szeretőt, az anyaságot, a mélyről jövő bölcsességet, a lágy puhaságot. A szemekben elmerülve találkozhatunk a tiszta értelem, és tápláló női lét mindenféle minőségével. Az anya a „fotel” aki ölelő karjaival körbeöleli a Kiskirályfit, aki majdan felnövekedvén megtalálja saját királyságát, és hűséges gyermeklétét kutya őrzi.

Bármelyik kép lehetne egy angyali érintés, de az Angyali érintés című festmény az, ami simogatóan kinyitja a bezárkózott lelkeket, és lágy mosolyával újra nyitja a tereket. Ébredhetünk önmagunkra az Ébredésekkel, a belső értékeinkkel, az őseinkkel. Játszhatunk a titokzatos Kék macska fonalgombolyagjának görgetésével, vagy elpihenhetünk az őszi szüret belső kincseivel egy Szeptemberi délután. Erzsébet rózsái elrepíthetnek Tündérkertbe, ahol a rózsák mindig nyílnak, illatosak, és paradicsomi a lét. Találkozhatunk a szomorú királykisasszonnyal, aki türelmesen várja a Sárkánylégy átalakulását. Továbblépve pedig a Világom világa erejében megállva megkóstolhatjuk a Szent Grálból az élet vizét is, és átölelhetjük a tisztaság, és melegség harmonikus együttélését. Bármelyiket is választjuk, ha mélyebben engedjük, hogy a festmények részeivé, részeinkké váljanak, akkor lehet nekünk is odabent, és idekint is csodálatos világunk!

Köszönöm, hogy a részesévé válhattam, és válhatok Ágnes világának, mert azt az értéket, amit ő a képein keresztül közvetít, tudom olvasni másként, és írásba átfordítva átadni számára, és mások számára azokat a mondanivalókat, amiket ő az alkotás folyamatában beletett, beletesz a képekbe.

Sipos Orsolya Borska

Töltsd le ajándék háttérképeidet!

3 festményemből készítettem 1920 x 1080 px és 1024 x 768 px méreteket, melyeket számítógéped képernyőjén háttérképként használhatsz fel.
Kérlek add meg az email címedet, hogy értesíthesselek kiállításaimról vagy a vásárokról,
ahol találkozhatunk, és rögtön küldöm a linket, ahol letöltheted a képeket.