Közös kiállításom Ur Eleonóra batikművésznővel

Szentendre ékszerdoboza, Magyarország egyetlen batik galériája az Ur Eleonóra Batik Galéria, itt nyitottuk meg 2019 szeptember 28-án kiállításunkat, melynek címe a CSEND, a belső csend, az a lelkiállapot, melyben az alkotások születnek, és amelyben a néző azokat be tudja fogadni.

UR ELEONÓRA

A batikfestés esetlegessége és lassú meditatív kibontakozása ejtette rabul szívemet. Példaképem Amrita Sher-Gil és Frida Kahlo. Mindkét nő úttörő volt életében, útjukat önállóan a kor iskolai keretein kívül járták és érzéseiket a színek és formák nyelvén énekelték, máshoz nem foghatóan.

A járatlan utat Én egy kétezeréves textilfestő eljárás elmélyítése közben taposom, melyet Magyarországon egyetlen művészeti intézményben sem oktatnak, így itt eléggé ismeretlen. Képeimmel közvetítek Ég és Föld között, s mindenkinek üzenem: Legyünk nyitottak a világra és befogadóak az új iránt!

A megnyitó

A kiállítást rendhagyó módon a két művész nyitotta meg egy beszélgetés formájában, így a vendégek a válaszokon keresztül tudtak közelebb kerülni az alkotókhoz és a festményekhez!

Versek és mesék

Eleonóra batik festményeihez férje Sugár Zsigmond írt meséket, az én festményeimhez pedig kisebbik fiam Jeney Dániel álmodott verseket.
A mesékkel és versekkel pedig játszottunk a megnyitón, a vendégek választottak maguknak egy-egy verset és mesét, azután megkeresték a falakon a hozzájuk illő képet.