Az én világom. Csak az enyém! Egyedül vagyok. Megnyugtató, egyben felkavaró. A torkom összeszorul, kezdek megijedni. Már-már visszatérnék, ám ekkor belépsz a kapuján. Szívesen látlak, megleptél. Te is felkapod a fejed, rám nézel, mosolygunk. Jössz felém, lelkesen köszöntesz a világodban, ami csak a tiéd. Nem vagy már egyedül. Megnyugszol, és te is belépsz a világunk kapuján…

Festményeimen keresztül egy mélyebb, érzelmi, pszihológiai szinten szeretnék kapcsolatot teremteni a nézővel. Figuráim egy-egy női oldalunkat, egy-egy érzést jelenítenek meg. Képeimet több karakterből gyúrom össze, addig rajzolom a figurát, amíg nem érzem úgy, hogy megszólít, hogy már ismerem valahonnan.

Nagyon szeretem az arcokat festeni, ami a leginkább érdekel az arcban, az a történet, amit a szemekből ki lehet olvasni, mert mindenkinek megvan a maga csodálatos, titkos, belső kis univerzuma, ahová csak keveseknek engedünk igazán betekintést. Mindenkinek megvan a maga története, ahogyan minden képem is egy titkos történet, amit szeretnék megosztani, azonban én csak elkezdem mesélni, a nézőnek kell megélni és befejeznie azt a maga számára.

De mindezt a legszebben nagyon kedves barátaink fia fogalmazta meg nekem legutóbbi kiállításom megnyitóján:

„Ági, a képeid olyanok mint egy mese, de ha nőalakjaid szemébe nézek, akkor valósággá válnak.” / Samu

A festészet mellett – grafikus–tipográfusként – könyveket is tervezek saját könyvmanufaktúránkban, amely a dédnagyapám – Laszgallner Oszkár festőművész – által tervezett és nagyrészt saját kezűleg épített házában működik, ahol ma is együtt dolgozik családunk.

Kisgyerekként mindig csodáltam napraforgós csendéleteit, vagy nagyanyám portréját a falon, de nem igazán maguk a képek, a témák, vagy az általa alkalmazott festészeti technikák hatottak művészetemre, inkább az a miliő, amiben alkotott, ahogyan dédszüleim – majd nagyszüleim és szüleim is – éltek, élnek, egymást támogatva az élet minden területén, a művészetben is, ahogyan dédszüleim közösen írt naplójából követni tudtam mindennapjaikat. Ez az életszemlélet az, ami hat rám, és képeimen keresztül is ezt szeretném továbbadni.

Ha szeretnél értesülni, hogy milyen kiállításokon és vásárokon találkozhatunk még személyesen, kérlek iratkozz fel hírlevelemre az oldal alján!

Kelemen Ágnes

Rólam mondták:

„Festményeid igazán lenyűgöztek, ugyanis betekintést nyerhettem a kis galériába, a Laszgallner villában. Különösen azért tetszenek, mert véltem bennük felfedezni szürrealista vonásokat, mely ágazat igazán közel áll hozzám, mondhatni kedvencem. Csodásan kidolgozott, komplex és teljesen egyedi művek, érdekes formákkal és színvilággal.”

/Fehér Luca

Egy másik kedves rajongóm ezt írta:

„Mindig kérdés áradat önt el a képeid láttán. Döbbenetesen kifejezőek. Azonnal érezni lehet őket. És akkor elindul az áradat: Miért? Kivel? Hogyan? S mit tett ezután?” / Olivia

Kiállításaim:

Bányászati Múzeum / Szászvár
Macimúzeum / Rákóczifalva
Litea Könyvesház / Budai Vár
Radóczy Mária Galéria / Budatétény
Játékszín / Budapest
Jókai Anna Szalon / Budai Vár
Klauzál ház, Vén Emil Galéria / Budatétény