Sketchbook

Sketchbook

Még mielőtt bezárkózásra kényszerültünk volna, vettem magamnak egy kisebb vázlatkönyvet, egy nagyobbat pedig saját könyvmanufaktúránkban készíttettem magamnak. Ez volt az első rajz a nagyobbikban.

Aztán a rajz alapján kísérleteztem mindenféle technikával, szénceruza, akvarell és akril festékkel. Egy korábbi képnél, amit szintén vegyes technikával festettem (Csipkeruhás lány) sima felületű papírt használtam, ott a kis részleteknél, mint a szem vagy a száj könnyebb volt dolgozni, azt hiszem az akvarellpapír ez esetben a durva struktúra miatt nem volt olyan jó választás, de azért a kép nem lett rossz.

A vázlatkönyvbe színvázlatokat is szoktam csinálni egy-egy festmény előtt, de most ezt lány portrét is a vázlatkönyvembe festettem, kevés részlettel, próbáltam minél egyszerűbben megfogalmazni, inkább a hangulatra és a színekre koncentráltam.

És egy másik színhangulat, szintén a nagyobbik sketchbookban.

Közben a kisebbik vázlatkönyvben is elkezdtem arcokat festeni, a terv az volt, hogy minden nap festek egyet, vagy legalább minden másnap, de ez egyenlőre még nem sikerült, mivel közben dolgozom nagyobb képek rajzain, vázlatain is.

Néha csendéleteket is festek, egy minit a könyvbe is.