TAROT festmények

TAROT NAGY ARKÁNUM

Az eddig elkészült tarot festmény kollekció

Mindig vágytam belelesni a Titkok könyvébe, amelybe csak a TAROT Pápanője nézhet bele, így történhetett, hogy mi hárman, Márti, Ildi és én, egymásra találtunk. Odrobina Márti és Hajdú Ildikó 20 éve foglalkoznak a TAROT-val, oktatják is, ők beleszerettek az én képeimbe, én pedig általuk egyre jobban elköteleződtem a tarot felé, annyira, hogy elhatároztuk együtt megalkotjuk a mi közös TAROT KÁRTYÁnkat.

Jelenleg a NAGY ARKÁNUM lapjainak festményein dolgozom. A tarot festményeimen a megjelenített figurák, helyzetek és létállapotok magukban hordozzák az átalakulás lehetőségét, hiszen a külvilág történései pusztán a mi gondolataink és érzéseink tükröződései. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk saját érzéseinkkel, gondolatainknak folyamatosan tudatában legyünk, a TAROT kártya és a festmények maguk is, ebben tudnak segíteni annak, aki tudva látja őket.

A TAROT JELENTÉSE

A Tarot Kártya 78 lapból áll, melyben 22 fő lap van – mind a 78 lapot meg fogom festeni –, mindegyiknek megvan a maga képi világa, szimbolikája, története.

A 22 Nagy Arkánum (Az arkánum / arcanum szó jelentése: rejtély, titok. Átvitt értelemben titkos gyógyszereket is jelentett) kártyalap az élet karmikus, spirituális tanításait hordozza. A spirituális öntudat felé vezető úton terelget bennünket végig, minden lap egy-egy nagy életbölcsességgel gazdagít.

Az 56 Kis Arkánum kártyalap az élet gyakorlatiasabb aspektusait mutatja be, a mindennapi élet kérdéseit veti fel, amelyek átmeneti vagy csekény befolyással bírnak életünkre.

A Kis Arkánum, vagy Kis Arcana lapjai négy fő csoportot alkotnak, a Négy Elemet jelölve:

  • Botok – Tűz Elem: Erő, életenergia, ötlet, szív- és érrendszer.
  • Kelyhek – Víz Elem: Érzelem, lelki élet.
  • Kardok – Levegő Elem: Ész, értelem, gondolkozás, tüdő, lélegzés.
  • Érmék – Föld Elem: Anyagiak, biztonság, emésztőszervek, csont és izom.

A négy csoporton belül mindegyikhez tartozik négy-négy udvari kártya, egy Császár, egy Császárnő, egy Apród és egy Lovag, valamint egy-egy Ász, és kettestől tízesig a számozott lapok.

Minden egyes tarot lap megfestésével egyre közelebb jutok a megértéshez:

a TAROT az életünk forgatókönyve, tükröt tart lelkünknek, ami által bepillanthatunk tudatalattinkba, válaszokat kaphatunk, elérhetjük az egyetemes bölcsességet, mely mindannyiunkban ott él.

Az eredeti festmények mérete 38 x 52 cm, akril, farostlemezen.


Mindegyik tarot kép ára egyenként:

250.000 Ft

A tarot festmények vászon nyomat formájában is megrendelhetőek a webshopban.

Folyamatosan dolgozom a tarot nagy arkánum sorozaton, amint elkészül egy újabb festmény, itt megtalálod majd.

Ha szeretnéd megvásárolni valamelyik eredeti tarot festményt, kérlek küldj nekem üzenetet!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.