A CSÁSZÁR

TAROT – A Császár

Légy a helyzeted ura!

A CSÁSZÁR a TAROT NAGY ARKÁNUM 4. lapja

Mindig vágytam belelesni a Titkok könyvébe, amelybe csak a TAROT Főpapnője nézhet bele, így történhetett, hogy mi hárman, Márti, Ildi és én, egymásra találtunk. Odrobina Márti és Hajdú Ildikó 20 éve foglalkoznak a TAROT-val, oktatják is, ők beleszerettek az én képeimbe, én pedig általuk egyre jobban elköteleződtem a tarot felé, annyira, hogy elhatároztuk együtt megalkotjuk a mi közös TAROT KÁRTYÁnkat.

A tarot festményeimen a megjelenített figurák, helyzetek és létállapotok magukban hordozzák az átalakulás lehetőségét, hiszen a külvilág történései pusztán a mi gondolataink és érzéseink tükröződései. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk saját érzéseinkkel, gondolatainknak folyamatosan tudatában legyünk, ez a TAROT kártya és a festmények maguk is, ebben tudnak segíteni annak, aki tudva látja őket.

Foglald el trónusod belső rangod magasabb dimenzióiban!

Nap-jogarad akarattá hevíti szenvedélyeidet,

vak vágyaidat értékes erővé izzítja benned.

Bölcsességed sugárzó drágakő,

Császárnőd fényében erősebben ragyog.

Tekints körbe országodon trónusod magasából,

s tudd, hogy hatalmad s erőd felelős tetteidből fakad.

A helyzeted ura lehetsz! Ha uralkodni akarsz, tanulj meg szolgálni!

 

A kártya esszenciája:

Légy a helyzeted ura! Aki uralkodni akar, tanuljon meg szolgálni!

A férfi szerepkörébe tartozik a stabilitás, az egzisztencia megteremtése, amely a férfi szemléletmódján, bölcsességén és tudásán keresztül valósítható meg. A Császár kezében a Nap-jogar (varázspálca) mutatja, hogy intelligenciájával uralkodik saját érzelmein és szenvedélyein. Ereje teljében lévő, művelt, kompetens férfi, apafigura, aki eléri céljait. A bölcsessége abból is fakad, hogy a helyén kezeli a társát és számít a nő társi minőségére. Hajlandó odafigyelni mások tanácsára is. A Császár a helyzete ura, keretek között él, ugyanakkor széles látókörrel rendelkezik, rálátása van a dolgokra. A kép a szabályokról a rendről, hatalomról szól.

Megjegyzés:

Ahhoz, hogy egy kártyahúzást megérthessünk, el kell sajátítani egy úgynevezett analógiás gondolkodást, amelyet tanfolyami formában lehet a későbbiekben megtenni.

A kártya minden egyes részlete, szimbóluma, története valamilyen jelentéstartartalommal bír.
Illetve minden kártyának van helyzeti energiája és a kérdéstől, illetve a többi laptól függően értelmezhető.