A REMETE

TAROT – A Remete

Neked már nincs szükséged másra, de másnak
szüksége van rád!

A REMETE a TAROT NAGY ARKÁNUM 9. lapja

Mindig vágytam belelesni a Titkok könyvébe, amelybe csak a TAROT Főpapnője nézhet bele, így történhetett, hogy mi hárman, Márti, Ildi és én, egymásra találtunk. Odrobina Márti és Hajdú Ildikó 20 éve foglalkoznak a TAROT-val, oktatják is, ők beleszerettek az én képeimbe, én pedig általuk egyre jobban elköteleződtem a tarot felé, annyira, hogy elhatároztuk együtt megalkotjuk a mi közös TAROT KÁRTYÁnkat.

A tarot festményeimen a megjelenített figurák, helyzetek és létállapotok magukban hordozzák az átalakulás lehetőségét, hiszen a külvilág történései pusztán a mi gondolataink és érzéseink tükröződései. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk saját érzéseinkkel, gondolatainknak folyamatosan tudatában legyünk, ez a TAROT kártya és a festmények maguk is, ebben tudnak segíteni annak, aki tudva látja őket.

A válaszokat melyeket folyamatosan keresel
az élet nagy kérdéseire,
csak magadban találhatod meg.
Figyeld a csend hangját,
s felvillan misztikus középpontod belső ragyogása,
bevilágítja az eredendő sötétséget, és elűzi az éjszaka árnyait.
Neked már nincs szükséged másra,
de másnak szüksége van rád!

A kártya esszenciája:

A Remete az önismeret lapja. A Remete nem feltétlenül magányos, csupán eljutott a bölcsességnek arra a szintjére, amikor már nincs szüksége másokra, mások viszont egyre inkább a segítségére szorulnak. Mindannyian vágyunk arra, hogy újra teljességgel tudjunk bízni az életben, ehhez azonban szükségünk van gyógyítóra. A Remete belső fényét még nem mutatja meg teljességében, mert az emberek még nem tudnák elviselni a teljes világosságot. De szükségünk van befelé fordulásra, befelé figyelésre, mert a válaszokat, melyeket folyamatosan keresünk az élet nagy kérdéseire, csak magunkban találhatjuk meg.

A DNS kettős csavar két kígyója a Jin-Jang jelentését is hordozza, ellentét és kapcsolódás is, utalva a genetikai örökségünkre, mely segít minket, ugyanakkor sokszor gátat is tud emelni a fejlődésünk elé.  A DNS jó állapotban fényt, fotonokat bocsájt ki – stressz helyzetben pedig elnyeli, akár az „energiavámpír” állapotú ember.

A páfrány – a Remete lábánál – Szent Iván napját megelőző éjjel virágzik, ám csak néhány pillanatig, majd elhal. Aki meglátja a virágot, azt szerencse kíséri majd az életében, s különleges képességekre tesz szert: érti a növények és az állatok nyelvét, majd a virágzást kísérő enyhe fuvallat álmot bocsát rá. Szent Iván napja, június 24. a nyári napforduló ünnepe. Ekkor leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka, a fény diadalmasodik a sötétség fölött.

Megjegyzés:

Ahhoz, hogy egy kártyahúzást megérthessünk, el kell sajátítani egy úgynevezett analógiás gondolkodást,
amelyet tanfolyami formában lehet a későbbiekben megtenni.

A kártya minden egyes részlete, szimbóluma, története valamilyen jelentéstartartalommal bír.
Illetve minden kártyának van helyzeti energiája és a kérdéstől, illetve a többi laptól függően értelmezhető.