MESTER

TAROT – A Mester

A szellemi fejlődésben utazók lapja

A MESTER a TAROT NAGY ARKÁNUM 5. lapja

Mindig vágytam belelesni a Titkok könyvébe, amelybe csak a TAROT Főpapnője nézhet bele, így történhetett, hogy mi hárman, Márti, Ildi és én, egymásra találtunk. Odrobina Márti és Hajdú Ildikó 20 éve foglalkoznak a TAROT-val, oktatják is, ők beleszerettek az én képeimbe, én pedig általuk egyre jobban elköteleződtem a tarot felé, annyira, hogy elhatároztuk együtt megalkotjuk a mi közös TAROT KÁRTYÁnkat.

A tarot festményeimen a megjelenített figurák, helyzetek és létállapotok magukban hordozzák az átalakulás lehetőségét, hiszen a külvilág történései pusztán a mi gondolataink és érzéseink tükröződései. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk saját érzéseinkkel, gondolatainknak folyamatosan tudatában legyünk, ez a TAROT kártya és a festmények maguk is, ebben tudnak segíteni annak, aki tudva látja őket.

A Mester

Engedd, hogy a sors lova csillagok útján repítsen, vigyen amerre akar!

Nálad a Teremtés Könyve, tanuld meg a leckét, tapasztalj, fejlődj,

a nehézségek téged szolgálnak,

ami megtörténhet veled, arra már felkészültél!

Hajnali csillagként bölcsességed fénylőn sugárzod!

 

A kártya esszenciája:

A Mester az élet tanítója. Ő ráült a sors lovára és hajlandó volt beállni ég és Föld közé. Hajlandó volt tanulni, tapasztalni. Így vált tanítóvá, majd hiteles mesterré. Ezután jelenik meg a tanítvány. A Mester azt tanítja a tanítványnak, hogy használja ki a lehetőségeit és haladjon az útján. Az égen útmutatóként felragyog a Páva csillagkép, amely sokszeműségén keresztül a spirituális út sokszínűségét, sok nézőpontját is jelképezi.

Megjegyzés:

Ahhoz, hogy egy kártyahúzást megérthessünk, el kell sajátítani egy úgynevezett analógiás gondolkodást,
amelyet tanfolyami formában lehet a későbbiekben megtenni.

A kártya minden egyes részlete, szimbóluma, története valamilyen jelentéstartartalommal bír.
Illetve minden kártyának van helyzeti energiája és a kérdéstől, illetve a többi laptól függően értelmezhető.